Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » В Запорізькій обласній лікарні запрацював новітній літотриптор “Dornier compact sigma»

В Запорізькій обласній лікарні запрацював новітній літотриптор “Dornier compact sigma»

В Запорізькій обласній лікарні запрацював новітній літотриптор “Dornier compact sigma»

У відділенні урології обласної лікарні Запоріжжя почав роботу новітній апарат екстрокорпоральної ударно хвильової літотрипсії німецького виробництва, націлений на фізичне руйнування конкрементів у тілі людини. Зокрема, апарат «Dornier Compact Sigma» застосовується при каменях сечоводу, сечового міхура, а також каменях в нирці, балії нирки, в жовчних шляхах та при панкреатичних каменях.

Процедура літотрипсії новим апаратом проходить безболісно та без знеболення. Сеанс триває від 1 до 2-х годин.

Під час сеансу лікар під контролем УЗД або рентгена підводить до шкіри людини генератор ударної хвилі. Імпульси генератора здійснюють механічний вплив на конкремент та подрібнюють його. Зруйновані утворення виводяться природним шляхом без появи дискомфортних відчуттів. Після процедури пацієнт перебуває під наглядом лікаря ще 1-2 години, а потім може відправлятися додому та повертатися до звичного життя.

ПЕРЕВАГИ ЛІТОТРИПСІЇ У ЗОКЛ: 

  • використання новітнього обладнання та передових технологій;
  • досвідчені фахівці та висока якість надання медичних послуг;
  • відсутність болю та надалі низький рівень ускладнень – менше ніж 1%;
  • відсутність необхідності використання анестезії;
  • процедура показана навіть у разі важкого перебігу сечокам’яної хвороби (СКХ);
  • усе відбувається в амбулаторних умовах. Втім, при наявності супутньої патології або ускладнень, викликаних СКХ, літотрипсія може проводитися і в стаціонарних умовах.
  • усі необхідні для проведення процедури обстеження ви зможете пройти у стінах лікарні;
  • відновлення після неінвазивної операції відбувається максимально швидко.

Загалом, на сьогодні у світі представлено 4 основі методи літотрипсії. Й усі вони використовуються в ЗОКЛ. Розповімо про них детальніше:

1.ЕУХЛ “ESWL” (екстрокорпоральна ударно хвильова літотрипсія або “ДЛТ”- дистанційна літотрипсія). Це неінвазивний метод лікування каменів у нирках та сечоводі, який використовується з метою подрібнення великих каменів до менших фрагментів, які можуть легко виводитися з організму природним шляхом. Для проведення ДЛТ використовуються ультразвукові хвилі, які зосереджуються на камені, що знаходиться в органі, зменшують його розміри шляхом подрібнення.

2.RIRS (Retrograde intrarenal surgery).

Мінімально інвазивний метод хірургічного лікування, що використовується для лікування каменів та інших патологій внутрішніх структур нирок. Проводиться через природні шляхи людини – уретру та сечовід. Здійснюється при розмірі каменю до 20 мм та не залежить від щільності при використанні лазерної технології.

3.Черезшкірна нефролітотрипсія (PCNL – Percutaneous Nephrolithotripsy).

Метод хірургічного лікування каменів у нирках, який виконується шляхом введення спеціальних інструментів через невеликий розріз на шкірі та формуванні нефростомічного ходу.

4. Лапароскопічне видалення каменя та відкрите оперативне втручання.

В Запорізькій області постійно зростає кількість людей, що страждають на сечокам’яну хворобу. Є ряд причин, які впливають на розвиток цієї патології – хронічні хвороби сечостатевих органів, малорухливий спосіб життя, зневоднення, особливості води в регіоні, споживання великої кількості кави та солодощів, порушення обміну речовин, дефіцит вітамінів, наявність супутніх патологій тощо. Так, сечокам’яна хвороба – це боляче і не приємно. Втім, з нею можна боротися!