Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » Адміністрація заповідника “Хортиця” спростувала заяву про відкриття комплексу “Запорозька Січ”

Адміністрація заповідника “Хортиця” спростувала заяву про відкриття комплексу “Запорозька Січ”

Адміністрація заповідника “Хортиця” спростувала заяву про відкриття комплексу “Запорозька Січ”

Фото: Євгенія Назарова.

В мережі поширилася інформація щодо відкриття для відвідування історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця з початку травня. Проте адміністрація Національного заповідника “Хортиця” спростовує це.

Про це адміністрація написала на своїх сторінках у соцмережах.

На Хортиці дійсно планують розпочати проводити екскурсії по Історико-культурному комплексі «Запорозька Січ». Проте точна дата відкриття ще не відома.

“Дійсно, Національний заповідник «Хортиця» планує у травні розпочати надання екскурсійних послуг та відкрити для громадян Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Для цього проводяться всі необхідні підготовчі роботи та заходи, зокрема, щодо забезпечення безпеки відвідувачів та персоналу заповідника під час оголошення повітряної тривоги. Точна дата відкриття, час та умови роботи об’єктів, будуть визначені адміністрацією заповідника лише по завершенню усіх підготовчих заходів”, – зазначає адміністрація заповідника.

Дату відкриття комплексу “Запорозька Січ” повідомлять згодом на офіційних сторінках у соцмережах Національного заповідника «Хортиця».

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій обласній військовій адміністрації внесли зміни в рішення про заборону відвідування острова Хортиця. Тепер запоріжцям офіційно дозволено гуляти поблизу туристичних об’єктів.