Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям офіційно дозволено гуляти Хортицею: що відомо

Запоріжцям офіційно дозволено гуляти Хортицею: що відомо

Запоріжцям офіційно дозволено гуляти Хортицею: що відомо

Ілюстративне фото

У Запорізькій обласній військовій адміністрації внесли зміни в рішення про заборону відвідування острова Хортиця. Тепер запоріжцям офіційно дозволено гуляти поблизу туристичних об’єктів.

Про це йдеться розпорядженні голови Запорізької ОВА Івана Федорова від 10.04.2024.

В документі зазначено, що тепер містянам дозволено перебувати в межах садів та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства “Хортиця”, о. Байда, о. Дубовий, о. Розтьобін, скелі Три Стоги та Два брати. Також дозволено гуляти в лісах, прилеглих до туристичних об’єктів Національного заповідника “Хортиця” в північно-східній частини острова.

Запоріжцям офіційно дозволили гуляти на острові Хортиця
Скріншот документу ЗОВА

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення запоріжцям обмежили доступ на територію острова Хортиця. Також тепер не можна відвідувати острови та скелі, які видно через обміління. Inform.zp.ua дізнався, яку частину острова Хортиця запоріжці можуть відвідати.

У Запоріжжі в заповідних паркових зонах почав їздити кінний патруль. Поліцейські верхом на конях оглядають територію та шукають порушників. Такі заході необхідні в тих місцях, де не проїде автомобіль.