Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чому відвідування на острові Хортиця обмежене: у якій частині заповідника можуть гуляти запоріжці

Чому відвідування на острові Хортиця обмежене: у якій частині заповідника можуть гуляти запоріжці

Чому відвідування на острові Хортиця обмежене: у якій частині заповідника можуть гуляти запоріжці

Хортиця

Від початку повномасштабного вторгнення запоріжцям обмежили доступ на територію острова Хортиця. Також тепер не можна відвідувати острови та скелі, які видно через обміління. Inform.zp.ua дізнався, яку частину острова Хортиця запоріжці можуть відвідати.

Цією інформацією з Inform.zp.ua поділилася завідувачка інформаційно-видавничого відділу заповідника “Хортиця” Альона Петрикей.

Рішення про заборону відвідування острова Хортиця ухвалює Рада оборони Запорізької області. Керівництво заповідника та правоохоронні органи стежать за донесенням цієї інформації до громадськості. Ось що про рішення говорить Альона Петрикей:

“Це не було чиїмось бажанням насолити людям. Це в інтересах безпеки городян. У нас немає мети карати когось за порушення. До того ж на острові Хортиця немає відповідних укриттів, щоб забезпечити безпеку”.

За словами завідувачки, питання з укриттями вже вирішується. Наразі обговорюються проблеми бюджету та реалізації. У майбутньому це може вплинути на ситуацію з відвідуванням заповідника.

Також Альона Петрикей зазначила, що через обміління скель страждають і тварини. З цим також пов’язані ці обмеження на відвідування:

“Для птахів, які живуть на цих гірських породах, обміління це великий стрес. Не потрібно туди ходити і турбувати їх. Головне завдання заповідника забезпечити безпеку природи та історичних пам’яток”.

Завідувачка звертає увагу, що в людей є можливість відвідувати північну частину острова. Там розташований музей, який у крайньому разі може слугувати укриттям. Дозвіл на прогулянки цією територією дає і поліція.

Раніше ми писали, що Рада оборони Запорізької області ухвалила рішення про заборону відвідування прибережних захисних смуг і мілин уздовж острова Хортиця.