Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Ілюстративне фото

Протягом минулого тижня екологи виявили перевищення концентрації забруднювальних речовин в атмосферному повітрі Запоріжжя. Деякі з них перевищували норму в декілька разів.

Дослідження проводили фахівці Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Запорізького ЦГМ.

Минулого тижня концентрації забруднювальних речовин у повітрі Запоріжжя були перевищені за наступними домішками:

▪️ завислі речовини (пил) – 1,1-1,2 ГДК с.д.
▪️ діоксид азоту – 1,4-2,4 ГДК с.д.
▪️ оксид азоту – 1,4 ГДК с.д.
▪️ фенол – 1,6-2,7 ГДК с.д.
▪️ формальдегід – 1,5-3,3 ГДК с.д.

Як відстежувати викиди в повітрі Запоріжжя?

Підпишіться на чат-бот Radiation and Smog Alarm від EcoCity в телеграмі, щоб отримувати сповіщення в разі небезпечного забруднення навколишнього середовища. Або моніторьте карту EcoCity в разі підозрілих загрозі викидів або їх прямих ознак.

Як писав раніше Inform.zp.ua, екологи зробили приблизний розрахунок збитків навколишньому середовищу після російського обстрілу Дніпровської ГЕС. Шкода за засмічення землі та ґрунтів складає майже 168 млн.