Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Екологи оцінили стан природи після обстрілу ДніпроГЕС

Екологи оцінили стан природи після обстрілу ДніпроГЕС

Екологи оцінили стан природи після обстрілу ДніпроГЕС

Фото: Держекоінспекція Південного округу

Екологи зробили приблизний розрахунок збитків навколишньому середовищу після російського обстрілу Дніпровської ГЕС. Шкода за засмічення землі та ґрунтів складає майже 168 млн.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу.

Уламками боєприпасів та відходами руйнації засмічена територія площею понад 2,7 тис м2. Об’єм відходів руйнації складає понад 270 м3.

Шкода, завдана викидами в атмосферу внаслідок пожеж, неорганізованими викидами забруднюючих речовин складає майже 90 тис. грн.

Орієнтовна сума збитків завданих внаслідок забруднення водних ресурсів становить майже 160 тис. грн.

Проте, як зазначає начальник Інспекції Олег Бігдан, розрахунки не є остаточними.

«Варто зазначити, що розрахунки є не остаточними та, на жаль, будуть збільшуватись після отримання Інспекцією уточнюючої інформації», – сказав він.

Нагадаємо, у пробах ґрунтів виявили перевищення вмісту кадмію, нікелю та свинцю, які через дощі можуть потрапити до ґрунтових вод та річки Дніпро.

Раніше Inform.zp.ua писав, чим відома ДніпроГЕС, яких ушкоджень вона зазнала, та коли станцію зможуть відновити після російських обстрілів.