Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 719-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

719-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

719-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Фото — Командування Повітряних Сил ЗСУ

Розповідаємо, як пройшов 719-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні.

Сьогодні, 12 лютого, вночі окупанти атакували Запорізьку область 17-ма БпЛА типу “Shahed-136/131”. Також сили ППО збили керовану авіаційну ракету Х-59 на Запоріжжі.

В тимчасово окупованому Бердянську помер підприємець Олександр Галій, який співпрацював з окупантами. Чоловік відбирав майно та бізнес в українців, які були проти окупаційної влади.

Аналітики з посиланням на російські джерела стверджують, що Запорізький напрямок більше не в пріоритеті для обох сторін. Однак позиційні бої в Запорізькій області продовжуються.

Вчора, 11 лютого, Президент України підписав указ про призначення на посаду командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка. Раніше він обіймав посаду першого заступника міністра оборони.

За останній тиждень українські військові ОСУВ “Таврія” взяли в полон 25 окупантів. Половину з них за минулу добу взяли на Запорізькому напрямку.

На Запорізькому напрямку аеророзвідники виявили та знищили позицію російських окупантів з оператором зенітно-ракетного комплексу.

На нараді з керівниками структурних підрозділів Запорізької облдержадміністрації новий очільник Іван Федоров заявив про необхідність збільшення фінансування української армії.

Стали відомі ще 11 колаборантів, які вступили до створеного росіянами «головного управління мвс рф Запорізької області». Служба безпеки України повідомила їм про підозру в колабораціонізмі.

Військовослужбовець 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, головний сержант Анатолій Банацький отримав звання Героя України. Президент України вручив йому орден «Золота Зірка».