Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Президент дав звання Героя України військовому, що боронив Запоріжжя

Президент дав звання Героя України військовому, що боронив Запоріжжя

Президент дав звання Героя України військовому, що боронив Запоріжжя

Фото: 128 бригада / Facebook

Військовослужбовець 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, головний сержант Анатолій Банацький отримав звання Героя України. Президент України вручив йому орден «Золота Зірка».

Про це повідомила пресслужба 128 бригади на сторінці у Facebook.

Церемонія нагородження український військових відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

«Сьогодні відзначаємо державними нагородами та званням Героя України воїнів, які разом з усіма, хто став на захист нашої держави та українського життя, визначають долю України. Україна вже змогла зупинити росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати. Ми всі пишаємося кожним українським воїном! Україна завжди буде вдячна кожному своєму солдату, сержанту, офіцеру й генералу, які зробили все, щоб Україна жила», – зазначив президент Володимир Зеленський .

Нагороджений військовий Анатолій Банацький брав участь у штурмових діях на Запорізькому напрямі. Зокрема, під час зіткнень біля села Копані Запорізької області він виконав поставлене завдання й надавав допомогу в евакуації поранених і загиблих військовослужбовців. Завдяки злагодженим штурмовим діям підрозділу вдалося відкинути противника, зайняти його опорний пункт і закріпитися на визначених рубежах.

Починаючи з 2014 року, вже 20 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади удостоєні звання Героїв України, із них 15 — із початку повномасштабної війни.

Як писав раніше Inform.zp.ua, військовий Ігор Дейнега родом з Дніпрорудного Запорізької області пішов на фронт з початком повномасштабного вторгнення. Він загинув у вересні 2023 року під час обстрілу в Бахмутському районі. Сім’я захисника просить президента України присвоїти йому звання Героя України (посмертно).