Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » 11 колаборантів із Запорізької області викрила СБУ: що про них відомо

11 колаборантів із Запорізької області викрила СБУ: що про них відомо

11 колаборантів із Запорізької області викрила СБУ: що про них відомо

СБУ

Стали відомі ще 11 колаборантів, які вступили до створеного росіянами «головного управління мвс рф Запорізької області». Служба безпеки України повідомила їм про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на СБУ в Запорізькій області.

Колаборантам видали «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю. Це дозволяло їм вільно пересуватися по захопленій частині Запорізької області та проводити каральні заходи проти місцевих жителів.

“Під час таких «рейдів» російські окупанти разом зі своїми поплічниками викрадали людей прямо «посеред» вулиці та відвозили їх у російські катівні. У застінках до людей застосовували жорстокі тортури, у тому числі катували струмом і протягом тривалого часу залишали без води. Таким чином рашисти фабрикували «справи» проти українців, яких намагалися схилити до співпраці з ворогом або визнати себе «винними» у причетності до партизанського руху”, – зазначають в СБУ.

Как писал ранее Inform.zp.ua, слідчі зібрали доказову базу проти чотирьох колаборантів, які мають керівні посади на окупованих територіях Запоріжжя. Серед них керівники департаментів та колишні правоохоронці.