Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ зібрали докази проти 4 колаборантів, які займають керівні посади на ТОТ Запоріжжя

СБУ зібрали докази проти 4 колаборантів, які займають керівні посади на ТОТ Запоріжжя

СБУ зібрали докази проти 4 колаборантів, які займають керівні посади на ТОТ Запоріжжя

Фото: СБУ

Слідчі зібрали доказову базу проти чотирьох колаборантів, які мають керівні посади на окупованих територіях Запоріжжя. Серед них керівники департаментів та колишні правоохоронці.

Про це повідомляють в Запорізькій обласній державній адміністрації з посиланням на СБУ.

Окупаційний “департамент охорони здоров’я”

Один з фігурантів – керівник окупаційного “департаменту охорони здоров’я Запорізької області”. За даними слідства, чоловік раніше був заступником начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації. А у 2014 році він обійняв посаду так званого “міністра охорони здоров’я ДНР”.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ його перевели до Запорізької області. На тимчасово окупованих регіонах фігурант змінює медичну галузь за вказівками росіян.

За його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для приймання поранених російських військових. За це йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Окупаційний “департамент капітального будівництва та ЖКГ”

Іншого колаборанта заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Ним виявився заступник начальника Департаменту капітального будівництва та ЖКГ Мелітопольської міської ради. Чоловік добровільно зайняв цю посаду після окупації міста.

Так звані “міліціонери”

Також правоохоронці також зібрали докази у колабораційній діяльності проти колишніх поліцейських. Їх було звільнені з органів поліції через службову невідповідність, отримали по 13 років позбавлення волі.

Тепер фігуранти працюють в окупаційному “Кам’янко-Дніпровському районному відділі міліції”.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності. Служба безпеки України продовжує працювати, щоб притягнути їх до відповідальності.


Нагадаємо, що чоловік у соціальній мережі створив фейкову сторінку. Шахрай обіцяв клієнтам погасити їхні кредити за допомогою фіктивних платежів.