Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Обіцяв погасити кредити: запоріжців попереджають про новий вид шахрайства

Обіцяв погасити кредити: запоріжців попереджають про новий вид шахрайства

Обіцяв погасити кредити: запоріжців попереджають про новий вид шахрайства

Запорізькі поліцейські затримали інтернет-шахрая

26-річний чоловік у соціальній мережі створив фейкову сторінку, де публікував оголошення про надання допомоги запоріжцям щодо фінансових заборгованостей. Шахрай обіцяв клієнтам погасити їхні кредити за допомогою фіктивних платежів. Впродовж року він ошукав вісьмох запоріжан.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

В межах кримінального провадження відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що 26-річний мешканець Пологівського району в соціальній мережі розміщував інформацію про фінансову допомогу громадянам, які мають кредитні заборгованості. Клієнтам він обіцяв провести фіктивні платежі, які погасять заборгованості. Свою протиправну діяльність зловмисник здійснював під вигаданим іменем. За свої «послуги» він просив відсоток від загальної суми кредиту.

За такою схемою впродовж року аферист ошукав вісьмох громадян і привласнив майже 22 тисячі гривень.

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання чоловіка та вилучили мобільний телефон і банківські картки.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.

Наразі поліцейські перевіряють причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів та встановлюють повне коло потерпілих.

Нагадаємо, у Запоріжжі виявили суттєве завищення цін на капремонт протипожежної системи однієї з лікарень обласного рівня. Фінансування проєкту припинили.