Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Бердянську помер колаборант, який відбирав майно в українців: що відомо (ФОТО)

В Бердянську помер колаборант, який відбирав майно в українців: що відомо (ФОТО)

В Бердянську помер колаборант, який відбирав майно в українців: що відомо (ФОТО)

Окупанти. Ілюстративне фото

В тимчасово окупованому Бердянську раптово помер підприємець Олександр Галій, який співпрацював з окупантами. Чоловік відбирав майно та бізнес в українців, які були проти окупаційної влади.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

“Утилізація зрадників України на тимчасово окупованих територіях Запорізької області триває. Так у Бердянську 10 лютого раптово пішов з життя місцевий підприємець-колаборант Олександр Галій, який одним з перших пішов на співпрацю з російськими загарбниками”, – пише пані Вікторія.

В Бердянську загинув місцевий колаборант
Олександр Галій. Фото: Вікторія Галіціна

За словами посадовиці, до повномасштабного вторгнення Галій займався переробкою сміття та продажем тютюнових виробів. Після окупації Бердянська чоловік допомагав окупантам відбирати бізнес та майно містян. Також паралельно колаборант доповідав окупаційній владі про українських патріотів.


Як ми писали раніше, сьогодні, 12 лютого, вночі окупанти атакували Запорізьку область 17-ма БпЛА типу “Shahed-136/131”. Також сили ППО збили керовану авіаційну ракету Х-59 на Запоріжжі.