Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Село під контролем України: ЗСУ показали, як зачищають Роботине від окупантів (ВІДЕО)

Село під контролем України: ЗСУ показали, як зачищають Роботине від окупантів (ВІДЕО)

Село під контролем України: ЗСУ показали, як зачищають Роботине від окупантів (ВІДЕО)

ЗСУ

На Запорізькому напрямку Сили Оборони контролюють ситуацію в Роботине. Водночас військові зазначають, що тривають важкі бої, в ході яких окупантів знищують.

Про це розповідає командир батальйону 65 бригади на псевдо Катані.

“На сьогоднішній день ситуація по обороні в районі населеного пункту Роботине є тяжкою, але разом з тим контрольованою. Військовослужбовці 1 механізованого батальйону 65 окремої механізованої бригади тримають рубежі і підходи до Роботино і стримують противника”, – стверджує командир.

За словами Катані, окупантів на Запорізькому напрямку знищують мінометами, артилерією, стрілецькою зброєю та безпілотниками. 65 бригада ЗСУ поділилася відео знищення російських військових в районі Роботиного.


Як ми писали раніше, у Запорізькій області у напрямку Роботино та Гуляйполя є просування російських військ. ISW переглянув геолокаційні кадри, на яких показано, що російські війська нещодавно просунулися приблизно на 1,5 кілометра на південний схід від Гуляйполя.

Яка ситуація на Запорізькому фронті:

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Гуляйполя та Роботине Запорізької області. Російські сили нещодавно просунулися в межах Роботине на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися до північі Роботиного.

На Запорізькому напрямку ситуація незмінна, а Роботине під контролем України. Українські військові взяли в полон окупанта, який розповів навіщо росіяни запустили фейк про Роботине.

Нагадаємо, що попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України. Пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль заявив, що росіяни не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Також російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.