Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Наступ росіян на Роботино та Гуляйполе: що відбувається на Запорізькому фронті

Наступ росіян на Роботино та Гуляйполе: що відбувається на Запорізькому фронті

Наступ росіян на Роботино та Гуляйполе: що відбувається на Запорізькому фронті

Карта: ISW

У Запорізькій області у напрямку Роботино та Гуляйполя є просування російських військ. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

ISW переглянув геолокаційні кадри, на яких показано, що російські війська нещодавно просунулися приблизно на 1,5 кілометра на південний схід від Гуляйполя.

Карта: ISW

19 травня російські війська продовжили наступальні операції на Роботино. Російський військовий блогер заявив, що російські війська захопили невизначену українську позицію на північний захід від Вербового.

Яка ситуація на Запорізькому фронті:

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Гуляйполя та Роботине Запорізької області. Російські сили нещодавно просунулися в межах Роботине на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися до північі Роботиного.

Одну жінку поранено під час атаки по Василівському району Запорізької області. Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області. Під вогнем перебували 7 населених пунктів. 243 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку. 13 обстрілів з РСЗВ накрили Малу Токмачку та Роботине.