Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Провокація із “захопленням Роботине”: полонений окупант розповів правду

Провокація із “захопленням Роботине”: полонений окупант розповів правду

Провокація із “захопленням Роботине”: полонений окупант розповів правду

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук

На Запорізькому напрямку ситуація незмінна, а Роботине під контролем України. Українські військові взяли в полон окупанта, який розповів навіщо росіяни запустили фейк про Роботине.

Про це розповідає начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

“На Запорізькому напрямку ситуація залишається незмінною. Ворог готувався до цієї провокації, ми очікували на неї”, – каже Дмитро Плетенчук.

За словами начальник Сил оборони Півдня, з групи російських військових, які робили провокаційний ролик та вивішували триколор в Роботине, залишився живим лише один. Окупанта взяли в полон ЗСУ і розповів, яка була місія в росіян.

“У них, взагалі, стала практика зайти на околиці міста повісити триколор після цього “героїчно” загинути або відійти. Проте, створивши картинку для чергових фейкових новин з боку ворога”, – додає Плетенчук.


Раніше ми писали, на Запорізькому напрямку в селищі Роботине тривають важкі бої. Проте на думку аналітиків, говорити про захоплення населеного пункту ще зарано.

На Запорізькому напрямку в Роботине окупанти продовжують атаки невеликими групами. Після того, як штурми на броньованій техніці не принесли успіху, російські війська змінили тактику.

Нагадаємо, що попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України. Пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль заявив, що росіяни не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Також російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.