Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Штурми Запорізької області: яка ситуація у Роботине

Штурми Запорізької області: яка ситуація у Роботине

Штурми Запорізької області: яка ситуація у Роботине

Роботине

Попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України.

На цьому в ефірі “Ми-Україна” наголосив пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль. 

Він додав, що росіяни використовують й надалі величезну кількість дронів.

Відмінність, за його словами, полягає у тому, що українські військові в умовах дефіциту навчились ефективно використовувати малу кількість безпілотних систем і зараз, коли їх більше – наші дії більш ефективні. А от росіяни часто не можуть влучити в ціль, навіть при великій кількості спроб.

При цьому Микола Коваль заявив, що російські загарбники не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

“У зоні відповідальності нашої бригади РФ кожного дня малими групами намагається штурмувати, але це не вдається. Нам в цьому допомагає аеророзвідка, FPV-дрони та артилерія. Ми не даємо їм навіть дійти до наших позицій, тобто ми їх заздалегідь виявляємо та по них працюємо”, – додав він.

15 травня у російському Міноборони заявили, що нібито окупанти захопили Роботине на Запоріжжі. 

У Силах оборони півдня України слова росіян спростували та нагадали, що окупанти з певною періодичністю вкидають в інформпростір певні відео, на яких ворогу нібито вдалось окупувати Роботине та вони там встановлюють свій стяг.

Нагадаємо, міністерство оборони РФ повідомило про взяття під контроль населеного пункту Роботине Запорізької області, а також сіл Глибоке та Лук’янці у Харківській області. Українські військові відповіли.

Нагадаємо, російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.

Після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті.