Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти взяли Роботине Запорізької області: відповідь українських військових

Окупанти взяли Роботине Запорізької області: відповідь українських військових

Окупанти взяли Роботине Запорізької області: відповідь українських військових

Роботине Запорізької області

Міністерство оборони РФ повідомило про взяття під контроль населеного пункту Роботине Запорізької області, а також сіл Глибоке та Лук’янці у Харківській області. Українські військові відповіли.

За твердженням російського відомства, підрозділи угруповання військ “Північ” звільнили Глибоке та Лук’янці на Харківщині, а також просунулися вглиб оборони противника.

Генштаб ЗСУ підтвердив відхід українських військ з Лук’янців та Вовчанська, пояснюючи це збереженням життя військовослужбовців та уникненням втрат.

Ситуація у Вовчанську у зведенні Міноборони росії не згадується.

Тим часом лейтенант Збройних Сил України з позивним “Алекс” у своєму Telegram-каналі “Офіцер” спростував інформацію пропагандистів. За його словами, Роботине – у сірій зоні, населений пункт контролюють Сили оборони України.

«Майже весь населений пункт – сіра зона, наші пацани контролюють заїзди аж з Новопрокопівки. Залітають лише їхні байкери, які відхватують і не повертаються. Ще раз, взяття Роботине – брехня, на цей час там лише хороші рускі”, – заявив військовослужбовець.

Нагадаємо, російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.

Після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті.