Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Про захоплення Роботиного говорити рано”: ситуація на Запорізькому напрямку ISW

“Про захоплення Роботиного говорити рано”: ситуація на Запорізькому напрямку ISW

“Про захоплення Роботиного говорити рано”: ситуація на Запорізькому напрямку ISW

ЗСУ

На Запорізькому напрямку в селищі Роботине тривають важкі бої. Проте на думку аналітиків, говорити про захоплення населеного пункту ще зарано.

Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни (ISW)

Російські джерела знову спростували свою тезу про “повне захоплення Роботиного”. ISW з посиланням на них пише, що на Запорізькому напрямку проходять важкі бої. Окупантам вдалося відтіснити українських військових з їх позицій. Проте ЗСУ зберігають позиції в північній частині Роботиного.

Ситуація в Роботине Запорізький напрямок
Роботине, Запорізький напрямок. Карта: ISW

“Російські війська також продовжували наступ на північний захід від Вербового. Повідомляється, що поблизу Роботиного діють російські підрозділи БАРС-1”, – йдеться у звіті.


Як ми писали раніше, на Запорізькому напрямку в Роботине окупанти продовжують атаки невеликими групами. Після того, як штурми на броньованій техніці не принесли успіху, російські війська змінили тактику.

Нагадаємо, що попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України. Пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль заявив, що росіяни не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Також російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.