Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Військовий Нацгвардії України розповів про тактику окупантів в Роботине

Військовий Нацгвардії України розповів про тактику окупантів в Роботине

Військовий Нацгвардії України розповів про тактику окупантів в Роботине

ЗСУ

На Запорізькому напрямку в Роботине окупанти продовжують атаки невеликими групами. Після того, як штурми на броньованій техніці не принесли успіху, російські війська змінили тактику.

Про це розповів військовий 6 загону Центру спеціального призначення НГУ “ОМЕГА” на псевдо ВАЛЬС для Армія TV.

Український військовий зазначає, що окупанти змінили тактику на Запорізькому напрямку. Два місяці тому російські війська намагалися штурмувати Роботине на броньованій техніці. Проте через степову місцевість окупанти відмовилися від великих автівок та перейшли на малі групи піхоти близько 2-3 осіб.

За словами бійця, окупанти також активно використовують мотоцикли і квадроцикли. Мета таких заходів – максимально швидко прорватися крізь оборону українських військових.

“Один період вони використовували їх досить специфічним образом. Мотоцикл проходить основну колону наших військ і задачу має, якомога швидше прорватися до нашого переднього краю і провести розмінування. Буквально руками, от просто людина на мотоциклі доїжджає та починає розміновувати наші бойові порядки”, – каже ВАЛЬС.

Військовий додає, що бойові дії на Харківщині не вплинули на характер атак, проте збільшилась кількість штурмів на Запорізькому напрямку.


Нагадаємо, що попри заяви про “взяття Роботиного” у Запорізькій області, які час від часу роблять російські підрозділи, населений пункт і надалі перебуває під контролем України. Пресофіцер бригади “Червона калина” Микола Коваль заявив, що росіяни не припинять спроб штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Також російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.