Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » 804-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

804-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

804-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 804-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні.

Президент України Володимир Зеленський підписав одразу три законопроєкти. Вони стосуються мобілізації та військового обліку.

“Чоловікам 25-60 років доведеться пройти обстеження, огляд та стати на облік. Якщо вони відповідатимуть параметрам, їх призвуть до лав ЗСУ“, – сказав Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Російські війська підтвердили наступ у західній частині Запорізької області на тлі триваючих позиційних боїв. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на південь від Роботиного.

Українські військові можуть отримати шість видів додаткової винагороди за участь в обороні від російських окупантів.

Російські війська завдали два авіаційних удари по селищу Комишуваха на Запоріжжі. Внаслідок атаки поранення отримав цивільний чоловік та загорілися будинки.

Російські війська на Запорізькому напрямку використовують тепловізійні ковдри, щоб сховатися від українських безпілотників. Проте аеророзвідники знаходять окупантів та знищують їх скидами.

На Запорізькому напрямку прикордонники знищили 12 російських безпілотників, які були оснащені вибухівкою. Від дронів залишилися лише уламки.

За час повномасштабного вторгнення окупаційні війська зруйнували або пошкодили 1062 культурні пам’ятки України. З них 44 об’єкти були під російськими обстрілами в Запорізькій області.

В тимчасово окупованому Бердянську ліквідували організатора катівні, який причетний до вбивств українців. Представник ГУР Андрій Юсов каже, що це попередження для всіх воєнних злочинців на ТОТ.