Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » З’явилися нові деталі про ліквідацію організатора катівні в Бердянську

З’явилися нові деталі про ліквідацію організатора катівні в Бердянську

З’явилися нові деталі про ліквідацію організатора катівні в Бердянську

В тимчасово окупованому Бердянську ліквідували організатора катівні, який причетний до вбивств українців. Представник ГУР Андрій Юсов каже, що це попередження для всіх воєнних злочинців на ТОТ.

Про це представник представник ГУР МО України Андрій Юсов розповів для Радіо Свобода.

За словами Юсова, наразі невідомо особи людей, які ліквідували організатора катівень. Проте цей “акт справедливості” може стати попередженням для всіх осіб, причетних до воєнних злочинів на ТОТ.

“Так, це зокрема інформація, яка офіційно розміщена на ресурсі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Хоча не вказано, хто саме здійснив цей акт справедливості, але це добрий сигнал для всіх воєнних злочинців і зрадників: або ви здаєтесь, або так чи інакше справедливість буде встановлено”, – каже він.

Також Андрій Юсов зазначив, що чоловік, який загинув внаслідок підриву автомобіля, причетний до вбивств українців. За словами представника ГУР, ця людина брала безпосередню участь в організації воєнних злочинів на території тимчасово окупованого Бердянська.

“Україна – демократична і правова держава. Ця людина, яка безпосередньо брала участь в організації воєнних злочинів, порушенні прав, законів ведення війни; на його руках кров українців. Ну і власне те, що сталося – це цілком закономірно”, – каже Андрій Юсов.


Раніше Inform.zp.ua писав, що в тимчасово окупованому Бердянську підірвали автівку організатора катівні, а самого колаборанта ліквідували.

Автівка Ford Kuga вибухнула 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому Бердянську. Вона належала Ананьєвському Євгену — одному із організаторів катівень на території Бердянської виправної колонії №77, де він обіймав свою окупаційну посаду.

Нагадаємо, раніше в Бердянську 16 березня пролунали вибухи на виборчих дільницях. Окупанти в своїх соціальних мережах повідомили про загибель членкині так званої “виборчої комісії”.

22 березня в тимчасово окупованому Мелітополі пролунали вибухи. В їхніх епіцентрах перебували російські військові машини з особистим складом.

За попередніми даними, представники ГУР та місцевого руху опору підірвали близько 20 російських окупантів, дві тентовані вантажівки «Камаз» та  УАЗ “Patriot”.