Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Роботине у Запорізькій області перетворилося на сіру зону

Роботине у Запорізькій області перетворилося на сіру зону

Роботине у Запорізькій області перетворилося на сіру зону

Карти боїв 6 травня

Російські війська підтвердили наступ у західній частині Запорізької області на тлі триваючих позиційних боїв. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на південь від Роботиного.

Про це повідомляє ISW.

Українські та російські джерела заявляли, що в Роботиному тривали позиційні зіткнення. Російський мілблогер стверджував, що частина Роботино є спірною «сірою зоною».

Підрозділи російської 19-ї мотострілецької дивізії (58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) і 71-й мотострілецький полк (42-а мотострілецька дивізія) діють на Запорізькому напрямку.

Повідомляється, що поблизу Роботиного діють підрозділи російського 70-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька бригада) та оператори безпілотників 108-го повітряно-десантного (ВДВ) полку (7-а дивізія ВДВ).

Нагадаємо, що тиждень після Великодня в народі має назву Світла седмиця. Кожен день має свої вірування та прикмети. Inform.zp.ua розповідає, що запоріжцям не можна роботи протягом цих 7 днів.

На поминальні дні у Запоріжжі з 6-го по 14 травня збільшать кількість рейсів за маршрутами на кладовища.

Цьогоріч 5 травня православні запоріжці відзначали свято Великодня. Українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни. Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей.