Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці відзначають Великдень: особливості свята цього року

Запоріжці відзначають Великдень: особливості свята цього року

Запоріжці відзначають Великдень: особливості свята цього року

Ілюстративне фото

Сьогодні, 5 травня, православні запоріжці відзначають свято Великодня. Цьогоріч українці вже втретє відзначають християнське свято в умовах повномасштабної війни.  Містян і гостей обласного центру просять, за можливості, не йти до церкви та уникати великого скупчення людей. 

Натомість можна подивитись онлайн-трансляції великодніх літургій. Зокрема, святкове богослужіння Православної церкви України буде транслюватися на Youtube-каналі й сторінці у Facebook ПЦУ та на особистій сторінці митрополита Епіфанія.

Трансляція відбуватиметься і на телеканалі “Суспільне Культура” (4 травня о 23:00) та на “Українське Радіо” та “Радіо Культура” (5 травня після опівночі).

Трансляція богослужіння в Українській греко-католицькій церкві буде доступна на Youtube-каналі УГКЦ “Живе телебачення”. Долучитися до служби онлайн можна на телеканалі “Суспільне Культура”(5 травня о 7:00) та на “Українське Радіо”  та “Радіо Культура” (після 8:30).

Час комендантської години у Запоріжжі на свята не змінюватимуть. Вона триватиме з 00:00 до 5:00.

Нагадаємо, заходи безпеки будуть посилені у Запорізькій області на великодні свята, зокрема правоохоронці вийдуть на посилене чергування.

Жителям регіону необхідно із собою мати документи, що засвідчують особу та виконувати законні вимоги правоохоронців.

Православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Запоріжців закликають цього року на Великдень не йти до храмів, через небезпеку російської агресії. У Запоріжжі служіння будуть проводитися онлайн.

На Великодні свята у Запоріжжі правоохоронці посилять контроль за безпекою, аби запобігти провокаціям. В місцях скупчень людей збільшать наряди поліції.