Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чи будуть додаткові вихідні на Великдень у 2024 році для запоріжців

Чи будуть додаткові вихідні на Великдень у 2024 році для запоріжців

Чи будуть додаткові вихідні на Великдень у 2024 році для запоріжців

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю, якщо свято випадає на неділю, неробочим днем оголошується наступний день — понеділок.

Цього року православне Воскресіння Христове випадає на 5 травня, неділю. У мирний час додатковий вихідний надавався б 6 травня в понеділок. Однак під час дії воєнного стану додаткові неробочі дні скасовуються. Тож для більшості 6 травня буде звичайним робочим днем. Проте роботодавці можуть самостійно організувати вихідний для своїх співробітників.

Нагадаємо, у православних Великдень завжди настає пізніше, ніж у католиків. Католицький Великдень 2024 відзначався 31 березня. Іноді католики та православні відзначають свято в один день. Так буде наступного року. Великдень 2025 у православних і католиків буде збігатися і відзначатиметься 20 квітня.