Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Погода на Великдень у Запоріжжі: синоптики дали прогноз на 5 травня

Погода на Великдень у Запоріжжі: синоптики дали прогноз на 5 травня

Погода на Великдень у Запоріжжі: синоптики дали прогноз на 5 травня

Фото Inform.zp.ua

Метеорологи зробили прогноз погоди на Великдень у Запоріжжі, 5 травня. В цей день на півдні опадів не передбачається.

За прогнозами синоптикині Наталі Діденко, на Великдень вночі погода буде без опадів. Вдень 5-го травня потепліє до +18+24 градусів.

“У Великодню ніч скрізь сухо та холоднувато, +4+8 градусів, а на сході +2+5 градусів. Одягайтеся тепліше”, – попередила Діденко.

Ресурс Sinoptik.ua вказує, що 5 травня у Запоріжжі вночі температура буде на рівні +5 градусів, а вдень потепліє до +17 градусів. В цей день на небі не буде жодної хмаринки. Опадів не передбачається.

Великдень-2024: що відомо про святкування

Заходи безпеки будуть посилені у Запорізькій області на великодні свята, зокрема правоохоронці вийдуть на посилене чергування.

Очільник ОВА Іван Федоров додав, що жителям регіону необхідно із собою мати документи, що засвідчують особу та виконувати законні вимоги правоохоронців.

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Запоріжців закликають цього року на Великдень не йти до храмів, через небезпеку російської агресії. У Запоріжжі служіння будуть проводитися онлайн.

На Великодні свята у Запоріжжі правоохоронці посилять контроль за безпекою, аби запобігти провокаціям. В місцях скупчень людей збільшать наряди поліції.

Напередодні Великодня, яке відзначатиметься 5 травня, запорізькі рятувальники спільно з представниками добровільної пожежної охорони та місцевої пожежної команди проводять перевірки протипожежного стану церкв культових споруд.

З весняним святом Великодня наближається час збирання традиційних святкових кошиків. Розповідаємо, як скласти набір на свято, та скільки це коштуватиме в Запоріжжі.