Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У Запоріжжі ВПО та ветерани можуть отримати допомогу: що таке Центр життєстійкості

У Запоріжжі ВПО та ветерани можуть отримати допомогу: що таке Центр життєстійкості

У Запоріжжі ВПО та ветерани можуть отримати допомогу: що таке Центр життєстійкості

Ілюстративне фото

У Запоріжжі відкрився Центр життєстійкості, який пропонує психологічну допомогу та тренінги для ВПО, ветеранів та родин з дітьми. Такі центри працюють по всій Україні в межах програми “Ти як?”.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

В Україні працює 48 Центрі життєстійкості в межах програми, яку ініціювала Олена Зеленська “Ти як?”. В Запорізькій області таких центрів – 2. Один з них розташованим в місті Запоріжжя та надає психологічну підтримку для ветеранів, ВПО та родину з дітьми.

Для запоріжців в цьому центрі проводять активності та тренінги, які спрямовані на психологічну стійкість. Також кожна людина може отримати консультацію психолога, групу взаємопідтримки, або допомогу з різних соціальних питань.

Адреса: просп. Соборний, буд. 143/вул. Новицького Якова, буд.7.


У Запоріжжі від сьогодні, 1 травня, запрацював новий реабілітаційний простір для військових. У центрі ветеранам надають медичну та психологічну допомогу, а також підтримку родинам військових.

Нагадаємо, представники ВООЗ відвідали Запорізьку область, щоб зрозуміти потреби прифронтового регіону та скоригувати плани допомоги. У Запоріжжі планується відкриття нового реабілітаційного центру.

У Запоріжжі планують створити сучасний реабілітаційний центр для військових та цивільних людей. Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров після зустрічі з міністром охорони здоровʼя.

У Запоріжжі розпочав роботу перший реабілітаційний центр для військових. Влада планує в цьому році відкрити центр ще й для цивільних, які постраждали від війни.

Потреба у донорській крові для військових на фронті залишається високою. У Запоріжжі охочі також можуть записатися на донацію.

За даними ДонорUА, у запорізькому центрі є потреба в таких групах крові:

  • перша негативна;
  • друга негативна;
  • третя негативна;
  • четверта негативна.