Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Запоріжці можуть здати донорську кров для військових: як це зробити

Запоріжці можуть здати донорську кров для військових: як це зробити

Запоріжці можуть здати донорську кров для військових: як це зробити

Ілюстративне фото

Потреба у донорській крові для військових на фронті залишається високою. У Запоріжжі охочі також можуть записатися на донацію.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Потреба в донорській крові для українських військових на фронті залишається високою. Центри збору крові працюють в більшості містах України, зокрема в Запоріжжі. За даними ДонорUА, у запорізькому центрі є потреба в таких групах крові:

  • перша негативна;
  • друга негативна;
  • третя негативна;
  • четверта негативна.

Записати на донацію крові на потреби фронту можна за посиланням. Натомість у Запорізькому ЦКПХ зазначають, що необхідні групи крові постійно змінюються.


Нагадаємо, що весна разом із красивими квітами та буйними травами принесла із собою й менш приємні подарунки — пилкові алергії. Як з ними боротися та як запобігти, розповідає, Центр громадського моніторингу та контролю.

Представники ВООЗ відвідали Запорізьку область, щоб зрозуміти потреби прифронтового регіону та скоригувати плани допомоги. У Запоріжжі планується відкриття нового реабілітаційного центру. Очільник ЗОВА Іван Федоров наголосив на необхідності забезпечення доступу до медичної допомоги населення в умовах війни.

Нагадаємо, запоріжцям на гемодіалізі допоможуть фінансово. У квітні цього року таку допомогу у розмірі 3744 грн отримують 149 осіб, які знаходяться на програмному гемодіалізі, з них 1 дитина.

З бюджету Запорізької міської територіальної громади на це спрямовано понад 557 тис грн.

У Запоріжжі передбачена адресна цільова допомога особам, які знаходяться на програмному гемодіалізі та самостійно здійснюють проїзд до лікувальних закладів для проходження гемодіалізу.