Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У “Дії” запустили тестування реєстрації шлюбу онлайн: як це зробити запоріжцям

У “Дії” запустили тестування реєстрації шлюбу онлайн: як це зробити запоріжцям

У “Дії” запустили тестування реєстрації шлюбу онлайн: як це зробити запоріжцям

Свадьба

У мобільному застосунку “Дія” запустили бета-тест подання заяви про шлюб і його реєстрацію, охочі пари можуть долучитися до тестування. Що треба робити запоріжцям?

Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Уже скоро українці просто в застосунку зможуть подати заяву про шлюб та зареєструвати його. Для цього не треба буде нікуди ходити — вистачить “Дії”. Послуга буде суперактуальною для пар на відстані, а також для військових”, – написав він у телеграм-каналі.

За словами міністра, система не раніше ніж за 5 днів до запропонує вільні дати для церемонії одруження через відеозв’язок. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично завантажиться в “Дію”, а фізичний документ можна замовити доставкою “Укрпошти” або забрати у відділенні “Укрпошти”.

До тесту можуть долучитися пари, які є повнолітніми громадянами України, не одружені або офіційно розлучені, а також які мають ідентифікаційний код, ID-картку або біометричний закордонний паспорт у “Дії”.

Раніше Inform.zp.ua писав, що військовим на Запорізький напрямок передали понад 200 безпілотників та іншої техніки. Серед озброєння, зокрема дрони Mavic 3 та антидронові рушниці.

Військовим на Запорізький напрямок передали чергову партію з 500 безпілотників. Представлені різні моделі дронів: Mavic 3, Mavic 3 Enterprise, Mavic 3 Thermal, БпЛА Autel Evo MAX 4T.

Раніше Запоріжжя та громади Запорізької області закупили 500 безпілотників для військових. В Запорізькій ОВА оголосили черговий тендер на закупку дронів на 21 мільйон гривень.

Запорізька ОВА оголосила ще один тендер на 21 мільйон гривень для закупки ще однієї партії безпілотників.

Також 20 квітня Конгрес США підтримав рішення про надання пакету допомоги Україні. Для Запорізької області це означає збільшення зброї та засобів ППО.

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили станцію радіоелектронної боротьби та вогневі позиції окупантів. Російську РЕБ “Поле-21”, яку називають “куполом проти дронів”, знищили дрони.