Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку знищили російську РЕБ “Поле-21”: що про нього відомо (ВІДЕО)

На Запорізькому напрямку знищили російську РЕБ “Поле-21”: що про нього відомо (ВІДЕО)

На Запорізькому напрямку знищили російську РЕБ “Поле-21”: що про нього відомо (ВІДЕО)

РЕБ “Поле-21”. Ілюстративне фото

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили станцію радіоелектронної боротьби та вогневі позиції окупантів. Російську РЕБ “Поле-21”, яку називають “куполом проти дронів”, знищили дрони.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

На Запорізькому напрямку прикордонники спільно з 23 бригадою НГУ виявили та знищили російську РЕБ “Поле-21”. Крім того українські безпілотники прилетіли на вогневі позиції окупантів. РЕБ та позиції росіян було розбито.

РЕБ “Поле-21” – російська система радіоелектронної боротьби, яку називають “куполом проти дронів”. Система, створена у 2016 році, призначена для боротьби з високоточною зброєю і безпілотними літальними апаратами. Комплекс здатний створювати купол перешкод і тим самим подавляти апаратуру прив’язки до глобальних супутникових і радіонавігаційних систем. За даними росіян, дальність роботи “Поля-21” 60 кілометрів, за даними української розвідки – понад 25 кілометрів.

На Запорізькому напрямку знищили російську РЕБ "Поле-21"
РЕБ “Поле-21”. Фото: мо рф

Нагадаємо, що в окупованій Михайлівці російські військові використовують приміщення навчального закладу “Михайлівський ВПУ” для розміщення свого штабу.

Що відомо про ситуацію на Запорізькому напрямку:

На Запорізькому напрямку українські бійці зупинили спробу окупантів закріпитися у лісосмузі. По окупантах завдали ударів з артилерії та безпілотників.

Нещодавно окупанти просунулися на заході Запорізької області. Також російські джерела пишуть про захоплення нових позицій біля Вербового.

На Запорізькому напрямку в бліндажі виявили російські піхоту. Українські аеророзвідники скинули окупантам з безпілотника вибухівку, групу росіян було знищено.