Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російські окупанти розмістили військовий штаб в училищі на Запоріжжі

Російські окупанти розмістили військовий штаб в училищі на Запоріжжі

Російські окупанти розмістили військовий штаб в училищі на Запоріжжі

Российские военные

В окупованій Михайлівці російські військові використовують приміщення навчального закладу “Михайлівський ВПУ” для розміщення свого штабу.

Місцевий мешканець Михайлівки, що дозволив окупантам зайняти приміщення, отримав підозру від СБУ про підозру в колабораційній діяльності.

Ще одна мешканка Михайлівки з серпня 2022 року обіймає посаду заступника голови у незаконному органі влади окупаційної адміністрації «Военно-гражданская администрация пгт Михайловка Васильевского района Запорожской области».

Також у співпраці з російськими військовими підозрюють трьох мешканців с. Плодородне, які зайняли посади в так званій «Плодородненской сельской администрации». Вони працюють на посадах заступників голови та головним бухгалтером окупаційного органу.

Мешканка Пологівського району в окупованому с. Лагідне зайняла посаду старости у незаконному органі влади «Кировский сельский совет Токмацкого района Запорожской области».

Ще один мешканець Бердянського району у травні 2023 року добровільно зайняв посаду начальника відділу «опеки и попечительства» у незаконному органі влади «Черниговская объединенная территориальная община ВГА города Бердянска». Він також став депутатом від російської партії «Единая россия» у незаконний орган влади «Черниговский окружной Совет депутатов», де зайняв посаду «председателя Черниговского окружного Совета депутатов Запорожской области».

Інша фігурантка – мешканка с. Роздоли у серпні 2022 року зайняла посаду «старосты Роздольского сельского совета».

“На своїх «посадах» зрадники усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів”, – зазначають в СБУ.

Слідчі повідомили усім фігурантам про підозру в колабораційній діяльності.

Як писав раніше Inform.zp.ua, п’ять колаборантів «головного управління мвс по Запорізькій області рф» на тимчасово окупованій частині регіону виявила СБУ. Їм заочно повідомили про підозру.