Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Більше ніж 200 дронів та техніки передали військовим на Запорізький напрямок (ФОТО)

Більше ніж 200 дронів та техніки передали військовим на Запорізький напрямок (ФОТО)

Більше ніж 200 дронів та техніки передали військовим на Запорізький напрямок (ФОТО)

Дрони Mavic 3. Ілюстративне фото

Військовим на Запорізький напрямок передали понад 200 безпілотників та іншої техніки. Серед озброєння, зокрема дрони Mavic 3 та антидронові рушниці.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Українські захисники на Запорізькому напрямку отримали чергову партію зброї від громад Запорізької області. Серед наданого озброєння: дрони Mavic 3 різних модифікацій, антидронові рушниці, ретранслятори та підсилювачі сигналу. Очільник ЗОВА зазначив, що вже готується наступна партія військової техніки.

На Запорізький напрямок передали партію дронів
Фото: Іван Федоров

Іван Федоров також зауважив, що на Запоріжжі служать військові з різних міст України. Обласна влада перебуває з ними на контакті та враховує потреби підрозділів під час закупівель.

“Спілкуємось з нашими захисниками, питаємо про актуальні потреби. Враховуємо особистий досвід військових «на нулі» – з чим їм доводиться боротися, які прилади та зброю використовує ворог, як модифікує техніку. Аналізуємо, робимо висновки, знаходимо технічні рішення для потужнішого спротиву”, – каже керівник ЗОВА.


Нагадаємо, що військовим на Запорізький напрямок передали чергову партію з 500 безпілотників. Представлені різні моделі дронів: Mavic 3, Mavic 3 Enterprise, Mavic 3 Thermal, БпЛА Autel Evo MAX 4T.

Раніше Запоріжжя та громади Запорізької області закупили 500 безпілотників для військових. В Запорізькій ОВА оголосили черговий тендер на закупку дронів на 21 мільйон гривень.

Запорізька ОВА оголосила ще один тендер на 21 мільйон гривень для закупки ще однієї партії безпілотників.

Також 20 квітня Конгрес США підтримав рішення про надання пакету допомоги Україні. Для Запорізької області це означає збільшення зброї та засобів ППО.