Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Конгрес США виділив пакет допомоги Україні: що це означає для Запоріжжя

Конгрес США виділив пакет допомоги Україні: що це означає для Запоріжжя

Конгрес США виділив пакет допомоги Україні: що це означає для Запоріжжя

ЗСУ

Вчора, 20 квітня, Конгрес США підтримав рішення про надання пакету допомоги Україні. Для Запорізької області це означає збільшення зброї та засобів ППО.

Про це пише очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За ініціативою спікера Майка Джонсона, Палата представників Конгресу США прийняла законопроект щодо військової та фінансової підтримки України. Сума допомоги, яка передбачається для України, становить рекордні 60 мільярдів доларів.

Очільник ЗОВА Іван Федоров розповів, що це означає для Запорізького регіону:

  • Збільшення військової допомоги Силам оборони України, зокрема на Запорізькому напрямку;
  • Нові засоби ППО для захисту українського неба;
  • Можливості для далекобійної артилерії знищувати окупантів навіть на великій відстані;
  • Більше безпекових умов для мешканців Запорізької області й усієї України.

Як ми писали раніше, аналітики пов’язують наступ росіян на Запорізькому напрямку із затримкою західної зброї. Відсутність достатньої кількості зброї змусила Сили Оборони розміститись по всьому фронту.

Президент України Володимир Зеленський закликав країни світу допомогти з передачею систем протиповітряної оборони до прифронтових міст України, зокрема, для захисту Запоріжжя.

Дніпровську ГЕС від російських обстрілів здатні захистити лише американські системи протиповітряної оборони Patriot. Про це заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Єдиний спосіб зберегти об’єкт – системи Patriot. ГЕС не сховати, бо вона “трохи завелика”, і не перемістити – “трохи не мобільна”, – сказав Федоров.