Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “У світі є системи ППО, що можуть допомогти Запоріжжю”, – Зеленський

“У світі є системи ППО, що можуть допомогти Запоріжжю”, – Зеленський

“У світі є системи ППО, що можуть допомогти Запоріжжю”, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав країни світу допомогти з передачею систем протиповітряної оборони до прифронтових міст України, зокрема, для захисту Запоріжжя.

Про це заявив він у вечірньому відеозверненні.

“Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає – і це очевидно для всіх наших партнерів. І світ нарешті має почути цей біль, якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині, багатьом іншим нашим українським громадам”, — зазначив Зеленський.

Він продовжує закликати передавати системи ППО в Україну.

“Є системи ППО у світі, які можуть допомогти. Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні. Я дякую тим країнам, які вже допомогли. І бути активними у виконанні цього завдання – це персональна відповідальність наших дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи. Зараз «петріотам» місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО”, – наголосив президент України.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у ніч на 8 квітня окупанти намагалися атакувати Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області. Її вдалося знищити у Дніпропетровській області.