Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Затримка західної зброї вплинула на оборону України на Запорізькому напрямку, – ISW (КАРТА)

Затримка західної зброї вплинула на оборону України на Запорізькому напрямку, – ISW (КАРТА)

Затримка західної зброї вплинула на оборону України на Запорізькому напрямку, – ISW (КАРТА)

53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Аналітики пов’язують наступ росіян на Запорізькому напрямку із затримкою західної зброї. Відсутність достатньої кількості зброї змусила Сили Оборони розміститись по всьому фронту.

Про це повідомляє у зведенні Інститут вивчення війни (ISW).

“Критична нестача української зброї, наданої Заходом, та побоювання повного припинення військової допомоги США змусили українські війська розміщуватися по всьому фронту. А це, ймовірно, підштовхнуло російські сили використати ситуацію та розпочати обмежені наступальні операції за межами району Авдіївки. Зокрема, наступ на ділянці кордону Харків-Луганської області, який розпочався в січні 2024 року та на заході Запорізької області, який триває останні 48 годин”.

Також аналітики додають, що російський наступ може завадити українським військовим підготувати особовий склад і техніку для поновлення контрнаступальних операцій. Деякі західні держави та аналітики впевнені, що Україна окопається та буде захищатися до кінця 2024 року.

Запорізький напрямок ISW 18 лютого
Карта: ISW

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 лютого, показують, що російські війська просунулися вздовж смуги на захід від Роботиного. Проте ISW не спостерігало візуальних доказів, які б підтверджували широке просування росіян на Запорізькому напрямку.


Раніше ми писали, що окупантам вдалося прорвати оборону біля Вербового, частина з них змогли зайти в Роботине. Проте більшість росіян ліквідовані Збройними Силами України.