Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “ДніпроГЕС можна захистити лише системами ППО Patriot”, – Федоров

“ДніпроГЕС можна захистити лише системами ППО Patriot”, – Федоров

“ДніпроГЕС можна захистити лише системами ППО Patriot”, – Федоров

Дніпровську ГЕС від російських обстрілів здатні захистити лише американські системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв’ю LIGA.net.

За його словами, ризику руйнації ГЕС у Запоріжжі немає, проте не варто відкидати можливість нових спроб росіян пошкодити гідростанцію.

“Єдиний спосіб зберегти об’єкт – системи Patriot. ГЕС не сховати, бо вона “трохи завелика”, і не перемістити – “трохи не мобільна”, – сказав Федоров.

Очільник області планує й надалі закуповувати генератори, облаштовувати сховища, переходити на навчання під землю.

“Ми маємо розглядати різні сценарії. І погані теж. Думати про евакуацію або як будемо жити без мостів у Запоріжжі, вивчати досвід Харкова з тотальними блекаутами. Це не означає, що ми очікуємо таких сценаріїв. Просто готові і знаємо ворога”, – заявив він.

Раніше Inform.zp.ua писав, чим відома ДніпроГЕС, яких ушкоджень вона зазнала, та коли станцію зможуть відновити після російських обстрілів.