Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » До кінця року у Запоріжжі відновлять 12 зруйнованих будинків

До кінця року у Запоріжжі відновлять 12 зруйнованих будинків

До кінця року у Запоріжжі відновлять 12 зруйнованих будинків

Фото Inform.zp.ua

За два роки Росія пошкодила понад 11 тисяч цивільних будинків на підконтрольній території Запорізької області. До кінця року у Запоріжжі відбудують 12 будинків.

Про відбудову зруйнованого обстрілами житла розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Армія РФ знищила цілі підʼїзди 12 багатоповерхівок у Запоріжжі. Без даху над головою залишилося 500 сімей.

Як запевнив Іван Федоров, всі будинки планується відновити до кінця року. У 10 будинках нині триває реконструкція, ще у 2 роботи розпочнуться незабаром.

Нагадаємо, загалом у Запоріжжі державна компенсація погоджена 440 власникам житла на загальну суму понад 26,7 млн грн.

На сьогодні 409 власникам вже нараховано державну допомогу. Вони отримали понад 22,3 млн грн.

На сьогодні програма єВідновлення продовжує діяти. Детальна інформація за посиланням.

Нагадаємо, у Запоріжжі мешканці будинку по вул. Якова Новицького, 3 зможуть заселитися до осель у серпні 2025. Але за сталого фінансування це може статися раніше – в листопаді 2024 року.

Раніше Inform.zp.ua писав, що підрядна компанія зобов’язалась завершити всі роботи в будинку по вул. Якова Новицького, 3 до 2 листопада 2025 року. Процес відновдення буде складати 25 місяців. 

Багатоповерхівка по вулиці Незалежної України, 67 постраждала 2 березня 2023 року. Тоді російська ракета влучила в будинок, де мирно спали мешканці. Наразі відновлення п’ятиповерхівки продовжується.

У Запоріжжі в будинку за адресою Кам’яногірська, 6 від влучання ракети постраждали обидва під’їзди, було зруйновано несучі конструкції та вікна. Наразі в домі тривають відновлювальні роботи. На час ремонту майже всі мешканці будинку виїхали.