Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Стало відомо, скільки грошей Запорізька міська рада планує виділити на ЗСУ у 2024 році

Стало відомо, скільки грошей Запорізька міська рада планує виділити на ЗСУ у 2024 році

Стало відомо, скільки грошей Запорізька міська рада планує виділити на ЗСУ у 2024 році

Гроші / Деньги

В цьому році Запорізька міська рада вже виділила 150 млн гривень для військових на Запорізькому напрямку. Наразі планують передати ще 250 млн гривень на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Сьогодні, 16 травня, пройшло засідання виконавчого комітету Запорізької міськради. На ньому обговорили ряд питань: ордери на право власності, протидія домашньому насильству, демонтаж об’єкті з російськими написами та оборона регіону.

За словами Регіни Харченко, міськрада за 2024 рік вже зібрала та передала ЗОВА 150 млн гривень на потреби фронту. При цьому планують виділити додаткові кошти на ЗСУ:

“Розглядаємо можливість виділення ще 250 мільйонів гривень для захисників і захисниць, які воюють на Запорізькому напрямку”, – каже секретарка Запорізької міськради.


Вчора, 15 травня, було рівно 100 днів як Іван Федоров заступив на посаду очільника ЗОВА. Майже одразу обласна влада анонсувала програму фінансової підтримки військових.

Очільник ЗОВА запропонував виділяти 17,5% відсотків обласного бюджету. В тому ж місяці було запроваджено програму “Запорізький мільярд на армію”, в рамках якого Запорізька область має передати на потреби війська 1 мільярд гривень протягом цього року. Згодом Іван Федоров заявив про плани передати на фронт 1,5 мільярда гривень.

“Маємо амбітні плани – наповнити Фонд оборони Запорізької області на суму до 2 мільярди гривень. Ще більше сучасного та надважливого озброєння для підсилення наших захисників”, – зазначив очільник ЗОВА.

Так протягом квітня запорізьким військовим передали 500 безпілотників, згодом ще 200 дронів, антидронові рушниці, ретранслятори та підсилювачі сигналу.

Останню партію озброєння передали нещодавно запорізьким та мелітопольським захисникам на Куп’янський напрямок. Серед наданої техніки: 150 FPV-дронів, антидронові рушниці, РЕБи та старлінки. 

При цьому в травні Іван Федоров розповів, що фінансування ЗСУ планують з 1,5 мільярда збільшити до 2 мільярдів. І ці кошти також підуть на дрони, пікапи, РЕБи тощо.