Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » 810-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

810-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

810-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 810-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини про війну за сьогодні.

На Запорізькому напрямку тривають постійні бої. В інформаційне середовище росіяни вкидають заяви про нібито “повний контроль над Роботиним”, але українські військові спростовують це.

В окупованій Михайлівці російські військові використовують приміщення навчального закладу “Михайлівський ВПУ” для розміщення свого штабу.

Медаль “Захиснику України” отримав військовослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Олександр Ковальський. Нагороду вручив йому Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили станцію радіоелектронної боротьби та вогневі позиції окупантів. Російську РЕБ “Поле-21”, яку називають “куполом проти дронів”, знищили дрони.

Запорізьким та мелітопольським військовим передали техніку на Куп’янський напрямок. Серед військового спорядження: 150 дронів, РЕБ, старлінки тощо.

У Запоріжжі 11 травня невідомі особи вчинили теракт, підпаливши Шевченківський ТЦК та СП. За даним фактом ведеться розслідування.