Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » В Україні подовжили воєнний стан до кінця літа

В Україні подовжили воєнний стан до кінця літа

В Україні подовжили воєнний стан до кінця літа

Скріншот: законопроект №11235

В Україні подовжили воєнний стан ще на 90 днів. Разом з тим продовжується й мобілізація до 11 серпня 2024 року.

Відповідний указ сьогодні підписав Президент України Володимир Зеленський.

Президент підписав закон №11234 про продовження воєнного стану, а також закон №11235 про продовження строку загальної мобілізації.

Мобілізацію та воєнний стан продовжили на 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Від початку повномасштабного вторгнення воєнний стан та мобілізацію продовжують вже 11 раз.


Раніше ми писали, що Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року.

Президент України Володимир Зеленський підписав одразу три законопроєкти. Вони стосуються мобілізації та військового обліку.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради два законопроєкти про мобілізацію та воєнний стан. Згідно цих документів, воєнний стан продовжиться ще до травня.

16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію. Закон набуде чинності через місяць після підписання, тобто 16 травня 2024 року.

Нагадаємо, що 30 січня Кабмін схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Минулого разу за нього не проголосували через те, що закон містив пункти, з якими не всі були згодні.

Inform.zp.ua почитав новий законпроєкт й переповідає основні пункти, що можуть вплинути на запоріжців призовного віку.

Найближчими днями Парламент знову продовжить дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це буде вже восьме голосування Верховної Ради за воєнний стан із початку війни.