Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » 803-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

803-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

803-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 803-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні.

В Запорізькій області російські війська нещодавно просунулися в Роботино, в той час коли на заході регіону тривають позиційні бої.

Росіяни просунулися в Роботино на початку травня (КАРТА)
Карта: ISW

В тимчасово окупованому Бердянську підірвали автівку організатора катівні, а самого колаборанта ліквідували.

“Внаслідок підриву причетного до тортур над українськими полоненими євгена ананьєвського ліквідовано. ГУР МО України нагадує ― за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата”, – зазначили в розвідці.

П’ять колаборантів “головного управління мвс по Запорізькій області рф” на тимчасово окупованій частині регіону виявила СБУ. Їм заочно повідомили про підозру.

Окупаційна влада не буде спроможною запустити Запорізьку АЕС через відсутність ліцензії на експлуатацію станції та компетентного персоналу.

За час повномасштабного вторгнення російськими обстрілами було пошкоджено 792 багатоповерхівки. Власникам пошкодженого житла виплатять компенсації на загальну суму 25,7 млн гривень.