Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Від ракетних атак у Запоріжжі постраждало майже 800 багатоповерхівок: компенсація за руйнування

Від ракетних атак у Запоріжжі постраждало майже 800 багатоповерхівок: компенсація за руйнування

Від ракетних атак у Запоріжжі постраждало майже 800 багатоповерхівок: компенсація за руйнування

Фото: Inform.zp.ua

За час повномасштабного вторгнення російськими обстрілами було пошкоджено 792 багатоповерхівки. Власникам пошкодженого житла виплатять компенсації на загальну суму 25,7 млн гривень.

Про це повідомили на загальноміській нараді Запорізької міської ради.

Заступник міського голови Віктор Гординський розповів, що в Запоріжжі частково зруйновані 12 багатоквартирних будинків, повністю зруйновані 20 будинків приватного сектору. Пошкоджено 792 багатоповерхівки. Власникам пошкодженого житла виплатять компенсації на загальну суму 25,7 млн гривень.

Також допомогу можуть отримати запоріжці, житло яких повністю зруйноване та непридатне для проживання. Тоді вони можуть отримати сертифікати на купівлю нового помешкання або гроші на відновлення.

“Виникає питання лише щодо випадків відмов мешканцям, які звертаються за отриманням компенсації на ремонт пошкодженого житла. Розумію, що такі рішення приймаються відповідно з законодавством. Однак завдання міських комісій максимально у рамках законодавства допомагати людям, щоб вони могли отримати цю державну допомогу”, – заявила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.


Як ми писали раніше, у Запоріжжі ще 5 людей отримають сертифікати на купівлю нового житла. Таку компенсацію отримують громадяни, житло яких повністю зруйноване внаслідок російських атак.

Будинок по вулиці Якова Новицького, 3 у Запоріжжі отримав ушкодження в результаті обстрілу з боку російських військ у ніч на 10 жовтня 2022 року. Російська ракета С-300 влучила у нього, забравши життя вісьмох людей, а ще восьмеро – отримали поранення. Один із під’їздів був повністю зруйнований, та три сусідніх зазнали значних пошкоджень. На сьогоднішній день процес відновлення п’ятиповерхового будинку триває вже півтора роки.

Весною минулого року окупанти поцілили ракетою в приватний будинок у Запоріжжі. Удар забрав життя батька та доньки, залишивши після себе руїни минулого життя. “Я буду жити тут в пам’ять про них”, – сказала мати та дружина Ольга Ждан. Тоді на допомогу жінці відгукнулися волонтери та небайдужі сусіди.