Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі не буде нічних богослужінь на Великдень – як все відбуватиметься

У Запоріжжі не буде нічних богослужінь на Великдень – як все відбуватиметься

У Запоріжжі не буде нічних богослужінь на Великдень – як все відбуватиметься

Ілюстративне фото

Цьогоріч християни східного обряду в Україні святкуватимуть Великдень 5 травня. Через воєнний стан нічних богослужінь не буде. Містян закликають віддати перевагу онлайн-трансляціям і пам’ятати про комендантську годину з 00:00 до 05:00. Діятиме вона і в ніч Великодня.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Маємо вже такий досвід богослужінь в обмеженнях: два роки епідемії ковіду і два роки війни. Але ще раз хочу звернутися до людей з проханням не збиратися у великій кількості біля храмів під час освячення. Якщо ви приходите до храму і бачите, що там дуже багато людей – побудьте якийсь час поблизу, не заходьте на територію храму. Так само, якщо приїжджаєте на автомобілі для освячення пасок та великодніх підношень. Не намагайтеся під’їхати якомога ближче до храму, – наголосив керуючий Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископ Фотій.

Також єпископ Фотій звернувся з проханням готувати свої великодні кошики з підношеннями заздалегідь, аби не витрачати час на тривале їх розкладання для освячення. Не класти туди алкоголь чи тютюнові вироби, а виключно продукти, від вживання яких утримувалися під час Великого посту.

На Великдень до місць проведення богослужінь та місць зібрання вірян будуть наближені екіпажі Національної поліції. 

Поліцейські чергуватимуть біля храмів і за потреби інформуватимуть громадян про розташування найближчих укриттів і бомбосховищ. Наразі триває перевірка їх доступності й відкритості на випадок надходження сигналу «Повітряна тривога».

Нагадаємо, заходи безпеки будуть посилені у Запорізькій області на великодні свята, зокрема правоохоронці вийдуть на посилене чергування.

Нагадаємо, цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Запоріжців закликають цього року на Великдень не йти до храмів, через небезпеку російської агресії. У Запоріжжі служіння будуть проводитися онлайн.

На Великодні свята у Запоріжжі правоохоронці посилять контроль за безпекою, аби запобігти провокаціям. В місцях скупчень людей збільшать наряди поліції.

Напередодні Великодня, яке відзначатиметься 5 травня, запорізькі рятувальники спільно з представниками добровільної пожежної охорони та місцевої пожежної команди проводять перевірки протипожежного стану церкв культових споруд.

В минулому році Великдень у Запоріжжі пройшов без додаткових обмежень. На підконтрольній території Запорізької області діяла комендантська година з 00:00 до 05:00.