Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запорізькому митрополиту УПЦ МП Луці повідомили про підозру: що виявили під час обшуків (ФОТО)

Запорізькому митрополиту УПЦ МП Луці повідомили про підозру: що виявили під час обшуків (ФОТО)

Запорізькому митрополиту УПЦ МП Луці повідомили про підозру: що виявили під час обшуків (ФОТО)

Запорізький митрополит УПЦ МПУ Лука

Сьогодні, 1 травня, слідчі Служби безпеки України провели обшуки в помешканні запорізького митрополита УПЦ МП Луки. На підставі зібраних доказів, його підозрюють у розпалюванні релігійної ненависті.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Оперативники провели обшуки в Запоріжжі у помешканні митрополита УПЦ МП Луки, він же Андрій Коваленко. Правоохоронці задокументували, як фігурант зневажав вірян інших конфесій.

У своїх дописав в соціальних мережах запорізький митрополит Лука також негативно висловлювався про інші конфесії, чим “ображав релігійні почуття” інших людей.

“Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Проти одіозного митрополита зібрали докази під час обшуків. Йому повідомили підозру за ч. 2 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.


Нагадаємо, що Служба безпеки України проводить обшуки у запорізького митрополита УПЦ МПУ Луки. Слідчі дії розпочалися сьогодні, 1 травня, зранку.

Що відомо про запорізького митрополита Луку?

Російська православна церква випустила “Патріарший календар”, куди включили всіх чинних єпископів РПЦ і Української православної церкви Московського патріархату. До нього увійшов й митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) подав позов на президента України Володимира Зеленського. Священнослужитель вважає протиправним указ президента про санкції і вимагає його скасувати.

Митрополит просить суд залучити до розгляду справи третіх осіб-Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Рада національної безпеки та оборони запровадила персональні санкції проти митрополита Запорізького та Мелітопольського УПЦ МП Луки (Андрій Коваленко).

Йому заборонили користуватися активами, виводити капітали зарубіжних країн, обмежили йому торгові та інші операції, пов’язані з майном, і навіть позбавили державних нагород.

Мешканці Запоріжжя звернулися до місцевої влади заборонити роботу та розірвати договори із запорізькою єпархією УПЦ МП.