Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Релігія » У Запоріжжі можуть заборонити роботу єпархії УПЦ МП

У Запоріжжі можуть заборонити роботу єпархії УПЦ МП

У Запоріжжі можуть заборонити роботу єпархії УПЦ МП

Архиепископ Лука

Мешканці Запоріжжя звернулися до місцевої влади заборонити роботу та розірвати договори із запорізькою єпархією УПЦ МП.

Петицію про заборону Запорізької єпархії УПЦ МП опублікували в електронному реєстрі петицій.

Ми вимагаємо від міської влади Запоріжжя ухвалити рішення про розірвання всіх договорів, укладених між Запорізькою міською радою, запорізькою міською територіальною спільнотою, міськими структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами та підприємствами та Українською православною церквою московського патріархату (УПЦ).

Ці рішення мають містити розрив усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Запоріжжя та УПЦ МП та всі її структурні підрозділи, — йдеться у петиції.

На час нашої публікації петиція вже зібрала 751 голос. Тепер її мають розглянути на постійній депутатській комісії Запорізької міської ради.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони ввела персональні санкції проти митрополита Запорізького та Мелітопольського УПЦ МП Луки (Андрій Коваленко).