Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука подав позов на Зеленського

Архиепископ Лука

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) подав позов на президента України Володимира Зеленського. Священнослужитель вважає протиправним указ президента про санкції і вимагає його скасувати.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, повідомляє 061.

Лука подав позов до Верховного Суду після того, як президент України підписав указ від 11 грудня 2022 року № 863/2022 про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» в частині застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій по відношенню до скандального священнослужителя.

Митрополит просить суд залучити до розгляду справи третіх осіб-Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Верховний Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі, залучивши представників Рада національної безпеки і оборони України, Службу безпеки України, як третіх осіб.найближче судове засідання призначено на 17 квітня.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні санкції проти митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки (Андрій Коваленко).

Луці заборонили користуватися активами, виводити капітали за кордон, обмежили для нього торговельні та інші операції, пов’язані з майном, а також позбавили державних нагород.