Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Окупанти обрали нову голову “уряду” на ТОТ Запорізької області: що про неї відомо

Окупанти обрали нову голову “уряду” на ТОТ Запорізької області: що про неї відомо

Окупанти обрали нову голову “уряду” на ТОТ Запорізької області: що про неї відомо

Ірина Гехт. Фото: російські медіа

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни визначилися з головою так званого “уряду”. Посаду отримала російська активістка з Челябінська Ірина Гехт.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На сайті окупаційно “уряду” ТОТ Запорізької області ще в квітні почали з’являтися документи з підписом Ірини Гехт. Російська пропагандистка займає посаду “виконуючої обов’язки голови уряду Запорізької області”.

Що відомо про Ірину Гехт

Окупанти обрали нову голову "уряду" на ТОТ Запорізької області
Ірина Гехт. Фото: російські медіа

Донедавна жінка обіймала посаду віцегубернаторки Челябінської області. Її “кар’єрний шлях” виглядає так:

  • 2010 р. – призначена першим заступником міністра соціальних відносин Челябінської області;
  • 2011 – стала міністром;
  • З листопада 2012 року – отримала посаду заступниці губернатора;
  • 2019 р. по 2024 р. – обіймала посаду першої заступниці губернатора Челябінської області.

Ірина Гехт є активісткою “Единой России” та активно поширює пропагандистські наративи.


Як ми писали раніше, російські окупанти вдарили по житловому будинку в окупованому Токмаку Запорізької області. Російські пропагандисти звинувачують в обстрілі ЗСУ.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна влада передає житло українців росіянам та колаборантам. Нерухомість незаконно роздають безкоштовно або в іпотеку.

Представницю волонтерської служби з Мелітополя Маргариту Харенко в РФ засудили до 20 років. Причина такого вироку – проукраїнська позиція волонтерки.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області чули вибухи. Так у Токмаку неспокійно було на російській військовій базі, а в Мелітополі підірвали склад боєкомплектів окупантів.

Понад 1000 мешканців з окупованої території Запорізької області викрадені та незаконно ув’язнені російськими окупантами. На окупованій території продовжуються викрадення людей.

Нагадаємо, у липні 2023 року начальника зміни турбінного відділення ЗАЕС Сергія Спартесного викрали окупанти. Протягом 9 місяців вони утримують чоловіка в полоні.

Сергій Спартесний проживав з дружиною в Енергодарі та працював на Запорізькій АЕС. Після окупації Наталія Спартесна виїхала з міста, а чоловік вирішив залишитися. 18 липня 2023 року до оселі Сергія окупанти прийшли з обшуком, а чоловіка відвезли до місцевого відділку поліції. Там Сергій Спартесний перебуває й сьогодні.