Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі окупанти передають житло українців своїм поплічникам

На Запоріжжі окупанти передають житло українців своїм поплічникам

На Запоріжжі окупанти передають житло українців своїм поплічникам

Окупанти. Ілюстративне фото

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна влада передає житло українців росіянам та колаборантам. Нерухомість незаконно роздають безкоштовно або в іпотеку.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

За словами посадовиці, окупанти “націоналізують” житло українців, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Потім це майно вони передають росіянам та колаборантам.

“На вкрадені квартири в рашистів свої плани: аби нагородити місцевих зрадників та заохочувати мешканців рф переїжджати на “нові території”, тим самим штучно змінюючи етнічний склад населення, кремлівський диктатор Путін розпорядився “забезпечити безкоштовним житлом певні категорії населення”, – пише Вікторія Галіціна.

До категорій, який окупанти безкоштовно передають українське майно входять: російські рятувальники, поліцейські, прокурори та військові. Також деяким пропонують взяти житло в іпотеку.


Нагадаємо, що представницю волонтерської служби з Мелітополя Маргариту Харенко в РФ засудили до 20 років. Причина такого вироку – проукраїнська позиція волонтерки.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області чули вибухи. Так у Токмаку неспокійно було на російській військовій базі, а в Мелітополі підірвали склад боєкомплектів окупантів.

Понад 1000 мешканців з окупованої території Запорізької області викрадені та незаконно ув’язнені російськими окупантами. На окупованій території продовжуються викрадення людей.

Нагадаємо, у липні 2023 року начальника зміни турбінного відділення ЗАЕС Сергія Спартесного викрали окупанти. Протягом 9 місяців вони утримують чоловіка в полоні.

Сергій Спартесний проживав з дружиною в Енергодарі та працював на Запорізькій АЕС. Після окупації Наталія Спартесна виїхала з міста, а чоловік вирішив залишитися. 18 липня 2023 року до оселі Сергія окупанти прийшли з обшуком, а чоловіка відвезли до місцевого відділку поліції. Там Сергій Спартесний перебуває й сьогодні.