Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » На Запорізький напрямок військовим передадуть техніки на 162 млн гривень

На Запорізький напрямок військовим передадуть техніки на 162 млн гривень

На Запорізький напрямок військовим передадуть техніки на 162 млн гривень

Дрони Mavic 3. Ілюстративне фото

В Запоріжжі завершили деякі тендери на закупівлю військової техніки. Так на Запорізький напрямок незабаром передадуть обладнання на 162 млн гривень.

Про це повідомляє очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Запорізька обласна військова адміністрація завершила ряд тендерів, за результатами яких закупили військової техніки на 162 млн гривень. Військові на Запорізькому напрямку отримають:

  • FPV-дрони (3 000 шт.);
  • БпЛА різних типів (238 шт.);
  • пікапи (10 шт.);
  • засоби РЕБ та антидронові рушниці (20 шт.);
  • системи Starlink (158 шт.);
  • інше обладнання (2 250 шт.).

“Запорізька обласна військова адміністрація постійно отримує заявки від військових частин, формує потреби, оголошує тендери, спільним коштом з громадами області проводить закупівлі й передає необхідне обладнання на Запорізький напрямок”, – пише Іван Федоров.


Нагадаємо, що російські джерела говорять про наступ в Роботиному та про просування в населеному пункті Запоріжжя. Натомість аналітики не підтверджують повну окупацію Роботиного.

Яка ситуація на Запорізькому напрямку?

В західній частині Запорізької області тривали позиційні бої поблизу Роботино і Вербового. Російські джерела стверджують про просування їхніх військ.

Сполучені Штати надали Україні довгоочікувані далекобійні ракети ATACMS. Військовий історик та професор Андрій Харук пояснив, як ці ракети можуть змінити обстановку на полі бою на Запорізькому фронті.

На Запорізькому напрямку пілоти БПЛА зірвали штурм росіян. Вони використовували дрони оснащені вибухівкою для атак по позиціях окупантів.

На заході Запорізької області тривають позиційні бої, але ніяких підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі зафіксовано не було. Позиційні бої тривали поблизу Роботино і Вербового.

Українські військові нанесли удар по залізничному мосту в Запорізькій області на заході від Мелітополя. Так вони перерізали логістику окупантів.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, на Запорізькому напрямку ситуація залишається напруженою. Російські війська намагаються наступати, проте успіху не мають.

На Запорізькому напрямку прикордонники знищили російську техніку. Дрон-камідзе залетів та ліквідував БТ-ЛБ окупантів.