Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжців попереджають про підвищену небезпеку з боку росіян під час Великодніх свят

Запоріжців попереджають про підвищену небезпеку з боку росіян під час Великодніх свят

Запоріжців попереджають про підвищену небезпеку з боку росіян під час Великодніх свят

Ілюстративне фото

Цього тижня православні, греко-католики та більша частина християнських церков святкуватимуть Великдень. Жителів прифронтового Запоріжжя застерігають дбати про свою безпеку у святкові дні.

Про це повідомляє в.о. директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко.

“У зв’язку із широкомасштабною військовою агресією російської федерації проти України просимо вас подбати про власну безпеку та безпеку оточуючих вас громадян під час святкування Великодніх свят та поминальних днів. Росія не полишає спроб дестабілізувати обстановку всередині України, тому українцям під час Великодніх свят треба бути вкрай обережними”, – наголошує він.

Запоріжців закликають дотримуватися заходів безпеки під час святкування Великодня, адже в ці дні підвищується ризик небезпеки зі сторони росіян. Людям радять дотримуватися правил комендантської години та зважати на сигнали повітряної тривоги. А також:

– не допускати масового скупчення людей під час богослужінь та освячення пасок;
– відмовитися від нічних богослужінь у храмах, де відсутні укриття.

Людей також закликають не приносити штучних квітів на кладовища, не вживати там спиртні напої.

Що відомо про святкування Великодня у цьому році:

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Запоріжців закликають цього року на Великдень не йти до храмів, через небезпеку російської агресії. У Запоріжжі служіння будуть проводитися онлайн.

На Великодні свята у Запоріжжі правоохоронці посилять контроль за безпекою, аби запобігти провокаціям. В місцях скупчень людей збільшать наряди поліції.

Напередодні Великодня, яке відзначатиметься 5 травня, запорізькі рятувальники спільно з представниками добровільної пожежної охорони та місцевої пожежної команди проводять перевірки протипожежного стану церкв культових споруд.

В минулому році Великдень у Запоріжжі пройшов без додаткових обмежень. На підконтрольній території Запорізької області діяла комендантська година з 00:00 до 05:00.