Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 770-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

770-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

770-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

Ілюстративне фото

Розповідаємо, як пройшов 770-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 3 квітня.

В західній частині Запорізької області тривають обмежені позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Українські та російські джерела повідомляли про позиційні бої в районі Роботино, на північний захід від Вербового та Малої Токмачки.

На ДіпроГЕС  експерти, підрядники, проектувальники проводять повний аналіз збитків, завданих інфраструктурі. Тільки після цього можна буде приступити до відновлення спроможності генерувати електроенергію.

У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки атак, які відбулись 22 та 28 березня.  Звернення мешканців постраждалих будинків надходили протягом декількох днів після цього. Всього зафіксували 4,5 тисячі таких заявок. Комунальники ліквідовують наслідки поступово, починаючи з найбільш пошкодженого житла.

Контррозвідка Служби безпеки встановила особи двох людей, які коригували ракетні атаки РФ по передмістю Запоріжжя. За їх наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді унаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

У застосунку «Дія» з’явився новий сервіс, за допомогою якого запоріжці подаватимуть заяви про пошкодження та руйнування житла від російської агресії до міжнародного Реєстру збитків. Дані з нього покажуть реальні масштаби збитків та стануть основою для майбутніх репарацій.